eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A lottónyertesek harmada tovább dolgozik

Nagy-Britanniában már tízezren nyerték meg a lottón a főnyereményt, ennek apropóján a Daily Mirror utánajárt, mit csinálnak a szerencsések a nyereményük után. Az eredmény meglepő: minden harmadik nyertes tovább dolgozik. Íme néhányan közülük.

A tanár

Jenny Cooper tavaly nyert 2,4 millió fontot (mintegy 890 millió forintot), ennek ellenére tovább tanít a cwmbrani iskolában; egyébként pedig nyugdíjas férjével és 18 éves lányával él.

"Miután visszamentem az iskolába, tudtam, hogy jól döntöttem. Itt dolgozom 21 éve, és nagyon szeretem" - jelentette ki az 50 éves Jenny Cooper.

A nyertes hozzátette: a gyerekek szívesen adnak neki tanácsot, hogy mire költse a pénzt, egyikük az űrutazást tanácsolta, de erre nem vállalkozik.

A család élete nem sokat változott, új házat vettek nem messze a régitől, új autókat is beszereztek, és örülnek, hogy könnyen fizethetik lányuk egyetemi tanulmányait.

A farmer

A 45 éves Gaynor Funnel és férje, a 43 éves David 2002-ben nyert 1,8 millió fontot (mintegy 670 millió forint).

David azonnal otthagyta téglagyári állását, és egy farm létrehozásába kezdett, Gaynor egy darabig tovább dolgozott fizikoterapeutaként, majd saját céget alapított ugyanerre a feladatra.

"Minden megváltozott körülöttünk, új autó, új ház, szerettem volna, ha valami állandó marad" - magyarázta a nyeremény utáni döntését Gaynor Funnel.

David vásárolt 53 hektár földet és 250 birkát, és nagy élvezettel gazdálkodik, bár felesége furcsán néz rá, amikor hajnali kettőkor terelik az állatokat a mezőn.

A takarítónő

A 64 éves Pearl Ackermann júliusban nyert 5 millió fontot (1,85 milliárd forint), ennek ellenére tovább takarít egy öregek otthonában. Először megkapta a szokásos fizetését, de visszautalta az összeget.

A dél-walesi Crumlinban élő nő elmondta: "Nem vagyok az a típus, aki tétlenül tud ülni egész nap. Élvezem, hogy láthatom az otthon lakóit, akik mindig megörülnek nekem, amikor meglátnak."

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×