eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Fény derült a nagy titokra, miért vezetnek veszélyesen a nők!

Valódi gyilkos a magas cipősarok, emiatt vezetnek ugyanis veszélyesen a nők - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésből. Nagy-Britanniában 12 millió nő veszélyezteti önmaga és mások életét, amikor nem megfelelő cipőben vezet.

A divat fontosabb a nők számára a biztonságnál, ezért vezetnek tűsarkúban, strandpapucsban, edzőcipőben vagy mezítláb.

A múlt hónapban került bíróság elé egy egykori modell, aki életveszélyes sérüléseket okozott egy biciklistának, amikor 6,5 centi magas sarkú cipőben vezetett. A 42 éves Julie Huntert nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélték, és hét évre eltiltották az autóvezetéstől.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a tűsarok miatt vesztette el az uralmat 15 ezer fontos (mintegy 5,7 millió forint) Alfa Romeo Spydere fölött, ezért veszélyes vezetés miatt elmarasztalta az egykori modellt.

A női vezetőkre szakosodott biztosító felméréséből kiderült, hogy a brit nők 80 százaléka - 11,5 millió nő - nem megfelelő lábbeliben vezet.

65 százalékuk bevallotta, hogy imád magas sarkú cipőben vezetni, minden harmadik visel rendszeresen strandpapucsot a volán mögött.

A megkérdezettek 18 százaléka vezet mezítláb, és minden tizedik elismerte, hogy okozott már balesetet, vagy alig úszta meg a bajt a cipője miatt. Ennek ellenére csak a nők 17 százaléka tart az autóban "vezető cipőt".

A nők negyede akkor sem hajlandó erre, ha tudja, hogy biztonságosabb lenne megfelelő cipőben volán mögé ülni. De nem is tudják, milyen cipőben biztonságos vezetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×