eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Megtalálták a csodaszert a depresszióra

Új esélyt kaphatnak a depressziósok a gyógyulásra, s ehhez csupán az oltár elé kell járulniuk. Kiderült ugyanis, hogy még egy közepes házasság is javítja a depressziós betegek lelkiállapotát.

A korábbi kutatások azt állították, hogy a házasság pszichológiai hatása attól függ, mennyire boldog a kapcsolat: a boldog párok még boldogabbak lesznek, a boldogtalanok még boldogtalanabbak.

Mások szerint a depressziós betegeknek, akik nehezen kommunikálnak, és több támogatást, gondozást igényelnek, mint a boldog emberek, nagy valószínűséggel tönkremegy a házassága.

Az Ohiói Állami Egyetem szociológiai hallgatói megvizsgálták 3066 ember házasságát; valamennyi beteget depresszióval kezelték. A vizsgálat elején, majd öt évvel később is megkérdezték őket, milyen a házasságuk.

Kiderült, hogy valamennyi beteg, aki a két vizsgálat közben kötött házasságot, lelkiállapota javulásáról számolt be. Mi több, az is kiderült, hogy a depressziósok számára nagyobb lelki támaszt nyújt a házasság, mint a boldog párok számára.

"Az eredmények minket is megleptek. Azt hittük, a depressziósok rosszabb minőségű házasságban élnek, vagyis nem származhat előnyük a kapcsolatból" - fogalmazott a végzős szociológia-hallgató.

Adrianne Frech szerint csak az a nagy kérdés, miért hasznosabb a házasság a depressziósok, mint a boldog emberek számára? Valószínűleg azért, vélekedett, mert a házasság éppen azt a baráti és érzelmi támogatást biztosítja, ami szükséges a depresszió enyhítéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×