eur:
396.18
usd:
359.84
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Kutyát enne, hogy tiltakozzon a herceg kegyetlensége ellen

Kutyát készül enni egy brit művész, hogy tiltakozzon az angol királyi család egyes tagjai ellen. A férfi egy welsh corgit, a királynő kedvenc fajtájának egy példányát fogyasztaná el.

Mark McGowan a corgit, amely a múlt héten egy tenyésztőnél pusztult el, egy élő rádióműsor közben, a londoni stúdióban enné meg május 29-én.

A 37 éves művész - aki egy performansz alkalmával már elfogyasztott egy hattyút - azért enné meg a kutyát, hogy tiltakozzon az ellen, ahogy a királyi család egyes tagjai az állatokkal bánnak.

A férfi arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a brit állatvédő szervezet, az RSPCA nem perelte be Fülöp herceget, II. Erzsébet férjét, amikor ő és barátai nemrég meglőttek egy rókát. Az állat még öt percig küzdött az életéért, majd agyonverték.

Az RSPCA szóvivője közölte: nem állnak a férfi útjába, de nem örülnek az ötletnek.

"Ha a kutya elpusztult, szabadon elfogyaszthatja" - mondta az állatvédő szervezet munkatársa.

Hozzátette: utánanéztek Fülöp herceg esetének, és úgy találták, nem követett el olyasmit, ami további lépéseket indokolt volna. Azt javasolták McGowennek, hogy indítson inkább polgári pert.

A Dél-Londonban élő művész korábban is csinált már furcsaságokat: egy alkalommal például kizárólag az orrát használva egy mogyorót lökdösött a Downing Streetre, az utcába, ahol a miniszterelnök háza áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×