eur:
396.81
usd:
359.29
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Fogyókúrás csodaszer kutyáknak

Napi két dollárba kerül az új fogyókúrás tabletta, amelyet kimondottan kutyák számára fejlesztettek ki az Egyesült Államokban. Az üzlet azonban bombabiztos, mert a 74 millió amerikai kutya kétharmada túlsúlyos, a gazdik pedig nem sajnálják rájuk a pénzt.

Fluffy, a 13 éves rottweiler gyógyszerei eddig havi 75 dollárba kerültek a gazdájának. A kutya szteroidot kap, hogy ne fájjon annyira elkopott csípője, rágótablettát a pajzsmirigy problémáira, egy másikat pedig allergia ellen.

A kiadások májustól napi két dollárral nőnek - ennyibe kerül majd ugyanis az új fogyókúrás csodaszer. Erre pedig Fluffynak nagy szüksége van, hogy ledolgozza több mint 11 kiló túlsúlyát. A gyógyszer csökkenti a kutyák étvágyát és megnehezíti a zsír beépülését a szervezetbe.

Az üzlet bombabiztos. A gyártó legszerényebb becslései szerint 17 millió tulajdonos fogja majd gyógyszeres kúrára a kutyáját, de a szám ennél sokkal nagyobb is lehet, hiszen a 74 millió amerikai kutya kétharmada túlsúlyos. A gazdik pedig nem sajnálják a pénzt házi kedvenceikre: csak tavaly 40 millió dollárt költöttek rájuk - kétszer annyit mint 1994-ban.

Az ok egyszerű: a háziállatok egyre inkább családtagnak számítanak. Ma már a legtöbb állatot gyermektelenek tartják: szinglik és homoszexuális párok. Az amerikai háztartások kétharmadában tartanak valamilyen állatot - ez a duplája a gyermekes családok számának.

Így aztán nem csoda, hogy egyre fontosabb a gazdik számára az állatok egészsége. Tavaly a kutyák 77 százaléka szedett valamilyen gyógyszert - 2004-ben az arány még csak 52 százalék volt. Folyamatosan mind többet költenek a gazdik az állataik sebészeti és fogászati ellátására is - például fogfehérítésre. A háziállatok ellátását szolgáló ipar 2005-re ötmilliárd dolláros üzletággá nőtte ki magát.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×