eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Gyönyörű kutyák a Bükkben - képgaléria

Nem bánták meg, akik a húsvét valamelyik napját, vagy akár a teljes hétvégét "a Bükk fővárosában", Szilvásváradon töltötték. A ragyogó időjárás, az Európa-szerte híres lipicai ménes, a csodálatos Szalajka-völgy kiváló hátteréül szolgált a háromnapos kutyafesztiválnak.

Pallavicini Alfonz Károly őrgróf egykori birtokán a nagyszombatot inkább a hangos kutyacsaholás jellemezte, mintsem a jeles naptól megkövetelt nyugalom.

Az Egertől 30 kilométerre fekvő Szilvásvárad már negyedik alkalommal látta vendégül Európa kutyatenyésztőit. Érkeztek versenyzők Svédországtól Szlovákián át Olaszországig szinte a kontinens valamennyi országából.

A kétnapos verseny rangját jelzi, hogy a dallamos nevű Rafael De Santiago bíró Puerto Ricóból érkezett, hogy az uszkárok versenyét zsűrizze. Persze nem csak a népszerű uszkárok mérték össze szépségüket, hanem a Magyarországon kevésbé ismert és népszerű fajták is, mint a dogo canario, a cane corso, vagy a lhasa apso.

A szombati és vasárnapi versenyeken több száz kutyát bírált el a zsűri, míg hétfőn hét kiválóan szervezett és jól működő hazai klub, az Angol Pásztorkutyák Klubja, a Hungária Bobtail Klub, a Magyar Labrador Retriver Klub, a Hungária Retriver Klub, a Szánhúzó és Északi Kutyások Klubja, a Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete és a Szetter Klub tartott bemutatót.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×