eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Paradicsomot termesztenek a szigorúan őrzött foglyok

Először engedték meg az amerikai hatóságok a guantánamói börtöntáborban őrzött foglyok egy csoportjának, hogy kertészkedjenek - közölte egy amerikai katonai szóvivő.

Robert Durand elmondta: a kertészkedést néhány héttel ezelőtt engedélyezték a börtöntábor négyes számú részlegében őrzött foglyoknak. A rabok "szellemi ösztönzésére" kitalált program keretében mintegy 35 ember paradicsomot ültethet betonból készült, földdel bélelt ágyásokba, a vetemény gondozásához pedig műanyag kertészszerszámokat és öntözőkannákat kaptak.

A fogva tartás szigorú szabályairól ismert - emberi jogi szervezetek által sokat bírált - börtöntáborban azok a rabok részesülhettek e kedvezményben, akik régóta betartják a szabályokat.

A négyes részleg foglyai naponta 12-14 órát is eltölthetnek barakkszerűen kialakított celláikon kívül, és közösen étkeznek.

A Kuba szigetén lévő börtöntáborban összesen 385 foglyot őriznek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban álltak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel, vagy a hatalmától 2001 végén megfosztott afganisztáni tálib rendszerrel. Többségük magánzárkában raboskodik, egyedül étkezik, és celláját csak rövid sétára hagyhatja el.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×