eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Döntött tükör, rámpa, korlát

Dönthető tükör a mosdóban, tájékoztató táblák gyengén látók számára - ezekkel is könnyebbé tehető egy fogyatékkal élő élete. Az Országos Lakás- és Építési Hivatal minden évben díjazza az akadálymentes középületeket. Idén egy városi könyvtár és két iskola nyert.

A jászberényi városi könyvtár, a gelsei általános iskola, és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola kapta idén az elismerést - mondta az InfoRádióban a hivatal főosztályvezetője.

A pályázatra 23 épületet neveztek be. A bírálóbizottság egyik tagja maga is kerekesszékkel érkezett a helyszínekre, így saját tapasztalatai alapján dönthetett a díjak odaítéléséről.

Mivel olyan nagyszabású épülettel nem pályáztak, mint korábban a Papp László Budapest Sportaréna, ezért a bírálóbizottság úgy döntött: három, rangsorolás nélküli díjat oszt ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×