eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Túrázzon a vasfüggöny mentén!

Túraútvonalat alakítanak ki az egykori vasfüggöny mentén. A 6200 kilométer hosszú útvonal kijelöléséről az Európai Parlament döntött - mondta el az InfoRádióban Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület ügyvezetője.

Az útvonal az orosz-finn határtól Bulgáriáig húzódik. A magyar határszakaszok közül érinti az osztrák, a szlovén, a horvát és a szerb határt.

Taschner Tamás közölte: 2006-ban megkezdődik a túraútvonal kidolgozása és kijelölése, idén arra van pénz, hogy Felsőszolnok és a Fertő közötti szakaszt jelöljék ki.

Az egyesületi vezető szerint ez az útszakasz azért érdemel kiemelt figyelmet, mert Vas megyében, a Vas-hegyen megtalálható a vasfüggöny-emlékmúzeum, Sopron és Fertőrákos között pedig a páneurópai piknik emlékhely.

Ezzel egy nagyon érdekes szakasz kerül be a túra útvonalába - hangsúlyozta Taschner Tamás.

Az ügyvezető kitért arra is: a túrát kifejezetten bakancsos turistáknak ajánlják, és azt szeretnék, hogy maradjon fenn a határvidék érintetlen természeti világa, amelyet 40 éven keresztül éppen a politikai szembenállás biztosított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×