eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Drágább a mosóporadalék, mint a mosógép cseréje

Magyarországon mindenhol jó minőségű a víz - mondta a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke. A reklámokban sokat bírált vízkeménység nem árt a vizes berendezéseknek, sőt az íz szempontjából még jobb is - tette hozzá Ányos József.

A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország azon részén is akár 20 évig használható egy mosógép, ahol a reklámok szerint a vízkő tönkreteszi a fűtőszálat.

Ráadásul, ha a javasolt adagolás szerint használják a vásárlók az adalékanyagokat, akkor hét év alatt annyi pénzt költ a vegyszerre, mint amennyibe egy új mosógép kerül.

Ányos József az InfoRádióban a víz világnapján azt mondta: a hegyvidékeken általában keményebb a víz, ott azonban finomabb is.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt 10-15 évben jelentősen visszaesett a vízfogyasztás, és ez néhol már higiéniás kérdéseket is felvet.

Míg korábban 180-200 liter volt az egy főre jutó napi fogyasztás, mára ez 100 literre csökkent, sőt a kisebb településeken előfordul, hogy 60 liter jut egy emberre.

Az emberek takarékosabbak lettek az utóbbi időben. Ez részben a közműdíjak emelkedésével is magyarázható - mondta Ányos József.

Mindenki kicserélte a csöpögő csapokat, és ma már az sem fordul elő, hogy valaki folyó csap alatt hűtse a görögdinnyét - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×