eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A terápia neve: állattartás

A kutyát tartó nagyvárosiakat ötször nagyobb sikerrel lehet magas vérnyomás, illetve a stressz okozta betegségek ellen kezelni, mint azokat, akiknek nincs kutyájuk - hangzott el a Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Magyar Dietetikusok Országos Egyesülete közös konferenciáján.

Solti László professzor, a Szent István Egyetem tanszékvezető tanára az InfoRádióban azt mondta: a kutyatartás az új kutatások szerint várakozáson felüli testi és lelki terápia a nagyvárosokban élők számára.

Már csak azért is, mert a kutyatartók legalább egyszer sétálnak naponta, még szerencsésebb az, aki rendszeresen futtatja kutyáját - tette hozzá.

A macskák is kedvező hatással vannak a gazdikra. A háziállatok gondozása ugyanis csökkenti a stressz káros hatását.

Solti László azt is elmondta, hogy az állattartókat könnyebb meggyógyítani, mint azokat, akiknek nincs se kutyájuk, se macskájuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×