eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Kétmillió magyarnak magas a vérnyomása

Magyarországon a magas vérnyomásban szenvedők még az európai átlagnál is veszélyeztetettebbek a szívinfarktus vagy az agyvérzés szempontjából - derül ki a Magyar Hipertónia Társaság egy éve indított programjának első eredményeiből.

Az "Élj 140/90 alatt" program során 40 ezer beteg adatait gyűjtötték össze, és fény derült arra is, hogy többségük nagyon egészségtelen életmódot folytat.

Farsang Csaba professzor, a Magyar Hipertónia Társaság örökös és tiszteletbeli elnöke az InfoRádiónak elmondta: a reprezentatív adatokból az derül ki, hogy Magyarországon ma 1,5-2 millió embernek magas a vérnyomása. Ráadásul sokuk dohányzik, túlsúlyos és nincs megfelelően beállítva a gyógyszeres kezelése.

A további teendőkről a professzor kijelentette: fontos az orvosok továbbképzése, és a magas vérnyomás veszélyeinek tudatosítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×