eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Szólt az amerikai titkosszolgálat, lecsapott a TEK – itt az újabb fejlemény

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak, akit – külföldi társhatóság jelzése alapján – a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, és a férfit végül a rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű műveletében fogta el.

Bár a közlemény nem említi, ez az akció minden bizonnyal az lehet, amelyről az Infostart is beszámolt hétfőn: amerikai titkosszolgálati információk alapján csapott le a TEK egy csoport fiatalra azzal a gyanúval, hogy egy október 23-i megemlékezésen fegyveres akcióra készültek. Éles lőfegyvert nem találtak náluk, amikor egy söröző előtt rajtuk ütöttek.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza; a főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt. Az ügyben több gyanúsított van.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×