eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

Négy év börtön jár ezért a győri balesetért – belső kamerás videó

A Győri Járási Ügyészség vádat egy 33 éves férfival szemben, aki Győrben okozott közlekedési balesetet, majd segítségnyújtás nélkül elsétált a helyszínről.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2024 márciusában telefonon összeveszett párjával. Ekkor édesanyja élettársa autójának kulcsait magához vette, és a járművel elindult Győrben. Közlekedése során a vádlott az erős forgalomban nem tartotta be a 30 km/h-ás sebességkorlátozást, és egy erősen jobbra ívelő kanyarba ennél nagyobb sebességgel haladt be, emiatt átsodródott a szemközti sávba és összeütközött az ott szabályosan közlekedő járművel.

A vétlen járműben utazó pár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az okozó által vezetett jármű fedélzeti kamerájának felvételén látható a baleset:

A balesetet követően a vádlott nem győződött meg arról, hogy a baleset során szenvedett-e valaki sérülést, hanem a helyszínt – adatai hátrahagyása nélkül – gyalogosan elhagyta.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfit a cselekmény előtt négy nappal ítélte el a bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetésért, és ekkor egy évre a járművezetéstől is eltiltották. A vádlott vezetői engedélyt soha nem is szerzett.

Az ügyészség az elkövetőt minősített segítségnyújtás elmulasztásával és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg. Vele szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ismételten tiltsa el a vádlottat a járművezetéstől.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×