eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Védett madarakat borzalmas körülmények között szállító sofőrt fogtak a NAV pénzügyőrei - videó

A pénzügyőröket szörnyű látvány fogadta a bolgár személyautó átvizsgálása során: a zsúfolt ketrecekben kétségbeesetten vergődtek a madarak, sokuk elpusztult. Volt köztük szigorúan védett is.

A pénzügyőrök egy bolgár járműszerelvényt tereltek le az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszáról rutinellenőrzésre - írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A járőrök megdöbbentek, amikor az autó rakterét kinyitották:

összezsúfolt ketrecekben több száz különböző, kétségbeesett madár vergődött a forró kánikulában, és néhány már útközben elhullott.

Azonnal értesítették a területileg illetékes hatósági állatorvost, valamint a természetvédelmi hatóság munkatársait. A szakemberek megállapították, hogy a több száz csicsergő között van fokozottan védett tengelic madár is, melyek továbbszállítását azonnal megtiltották. A 40 éves sofőr azt mondta, hogy a madarakat Belgiumba és Hollandiába akarta szállítani.

A közel negyven darab törékeny, védett állat elhelyezéséről a természetvédelmi hatóság gondoskodott. Az egyenruhások természetkárosítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

A tengelic madár Magyarországon védettséget élvez, természetvédelmi értéke egyenként 25 000 Ft, a faj a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján is szerepel.

A NAV videót is közölt a madárcsempész lekapcsolásáról, melyet hivatalos Facebook-oldalán tett közzé:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×