eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Closeup of a caucasian adult person pressing on ATM machine keypad number to withdraw cash money.
Nyitókép: PKpix/Getty Images

Vigyázzon az ATM-eknél, új trükköt vetnek be a bűnözők Pesten – videó

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt öt férfival szemben. A bűnözők belvárosi ATM-eknél hitették el pénzt felvevő külföldiekkel, hogy nem működik a készülék, majd abból a sértett néhány másodperc elteltével kiadott pénzét ellopták.

A vádlottak 2022 szeptemberétől decemberéig a VII. kerületben, a Kazinczy utcában található bankautomatáknál készpénzt felvenni szándékozó külföldiek sérelmére követtek el bűncselekményeket. Azt használták ki, hogy a bankautomaták működési mechanizmusa késleltetett, mivel a kijelző a készpénzkiadást megelőzően, a központi szerverrel történő kapcsolatfelvétel idejére, egy kis időre elsötétül.

Az elkövetéskor a férfiak egyike segítséget ajánlott fel az automaták kezeléséhez, azt hazudva a sértetteknek, hogy a pénzfelvétel kezelési költsége alacsonyabb, ha a gép magyar nyelvre van állítva. Ezután elindította a pénzfelvételt, de az elsötétedéskor elhitette velük, hogy a pénzkiadó automata nem működik, és átkísérte őket egy másik géphez. Ezalatt figyelő társai a kiadott pénzt eltették, és azon a bűnelkövetők később megosztoztak.

A cselekménnyel a vádlottak három külföldi sértettnek összesen 360 ezer forint kárt okoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 05:48
×
×
×
×