eur:
393.46
usd:
353.84
bux:
72838.51
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Kiskorúak raboltak Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy fiatalkorú férfi és három gyermekkorú lány letartóztatását, akik bántalmaztak és kiraboltak egy férfit Miskolcon – közölte a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

Tőzsér Ildikó tájékoztatása szerint hétfő este a vármegyeszékhely Búza téri aluljárójában a gyanúsítottak pénzt kértek a sértettől, aki ezt megtagadta. Ekkor a fiatalkorú férfi és a három gyermekkorú lány követni kezdték.

Később az egyik lány egy üres üdítősüveggel, míg a férfi egy borosüveggel hátulról fejen ütötte a sértettet, akit miután a földre esett valamennyien ütni és rugdosni kezdtek

– olvasható a közleményben.

Ezután az egyik gyanúsított letépte a bántalmazott férfiról a hátizsákot – melyben a pénztárcája és 87 ezer forint készpénz volt –, majd mindannyian elmenekültek a helyszínről.

A közlemény szerint a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására, amelyet társtettesként követtek el.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés mértékére – mely a fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő szabadságvesztés, a gyermekkorú gyanúsítottak esetében 4 év javítóintézeti nevelés – szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani – írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint valamennyi gyanúsított gyermekvédelmi intézményben él, ahonnan többször elszöktek, emellett három gyanúsítottal szemben más büntetőeljárások is folynak, ezért esetükben a bűnismétlés veszélye is megállapítható. A gyanúsítottak egyhónapos letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és a védők fellebbezést jelentettek be.

Címlapról ajánljuk
Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Rengeteg magyar és külföldi fejlesztésű digitális újdonsággal bővült a hazai oktatási rendszer, és a mesterséges intelligencia is sokat tud segíteni a diákoknak, a tanároknak, de akár a szülőknek is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Koren Balázs matematikatanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar oktatója. Beszélt az okostelefonok figyelemelterelő hatásáról is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×