eur:
389.53
usd:
357.7
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Postán küldték a kábítószert, de rajtavesztettek

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen. Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje.

Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását. Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra, a két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbította.

A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt - írta az ügyészség.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag - képkeretek közé rejtve - MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték, és ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.

A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt. A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, amelyek hatóanyagtartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést és kiutasítást indítványoz.

A vádlottak letartóztatásban vannak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×