eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Hazahozták a férfit, aki magyar és külföldi rendvédelmi szerveket is gyilkosságokkal fenyegetett

Németországból szállították Budapestre a rendőrök azt a magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rendvédelmi szervezetnek küldött fenyegető üzenetet, illetve egy celebet is zaklatott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya folytat eljárást egy 43 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint 2023. január 29-én több magyar rendvédelmi szervnek küldött e-mailt, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, amennyiben családját nem telepítik külföldre - írja közleményében a rendőrség.

A Németországban élő magyar állampolgár 2023 első félévében közösségi oldalán keresztül egy ismert magyar fotómodellnek is számos életveszélyes fenyegetést tartalmazó, illetve trágár üzenetet küldött.

A budapesti nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a KR Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével megállapították, hogy Németországban él. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) közreműködésével az is kiderült, hogy a férfi külföldön is követett el hasonló bűncselekményeket, azonban bejelentett lakcímén nem találták a helyi hatóságok. H. Csaba ellen ezért belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, melynek eredményeként 2024. április 4-én a német rendőrök elfogták.

A férfit a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett és zaklatás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A férfi repülőtéri őrizetbe vételéről videót is közölt a rendőrség:

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×