eur:
394.63
usd:
368.04
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: unsplash.com

Vigyázat, brutális támadás alatt a magyar Netflix-előfizetők

Az adathalászok SMS-ben próbálkoznak, érdemes ébernek lenni.

Ismét lendületet kaptak a Netflix nevében kiküldött átverések, a héten tömegek kaptak SMS-t a streaming-szolgáltatóra hivatkozva, hogy lejár a jelszavuk, és mihamarabb menjenek végig az adategyeztetési folyamaton – írja a Pénzcentrum, és arra figyelmeztet, hogy a csaló SMS-ek megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére.

A magyar nyelv ékezetes betűit nem tartalmazó SMS-ek egytől egyik adategyeztetésre kérik a felhasználókat. Csak néhány példa ezek közül: "Netflix: Az On elofizetese lejart, kerjuk, ellenorizze a https://accountnflix-into.com cimen."; "Netflix: Az On elofizetese hamarosan lejar, kerjuk, ellenorizze adatait a weboldalunkon: https://account-huntflix.com".

A csaló SMS-ekben felkínált weboldalak csalárd módon megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére. Az SMS-ek +49-es, illetve +33-as nemzetközi előhívószámról érkeztek, előbbi Németországot, utóbbi pedig Franciaországot takarja. Érdemes tehát résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyekben streamingszolgáltatók, valamint bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×