eur:
394.59
usd:
367.9
bux:
70332.35
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: unsplash.com

Vigyázat, brutális támadás alatt a magyar Netflix-előfizetők

Az adathalászok SMS-ben próbálkoznak, érdemes ébernek lenni.

Ismét lendületet kaptak a Netflix nevében kiküldött átverések, a héten tömegek kaptak SMS-t a streaming-szolgáltatóra hivatkozva, hogy lejár a jelszavuk, és mihamarabb menjenek végig az adategyeztetési folyamaton – írja a Pénzcentrum, és arra figyelmeztet, hogy a csaló SMS-ek megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére.

A magyar nyelv ékezetes betűit nem tartalmazó SMS-ek egytől egyik adategyeztetésre kérik a felhasználókat. Csak néhány példa ezek közül: "Netflix: Az On elofizetese lejart, kerjuk, ellenorizze a https://accountnflix-into.com cimen."; "Netflix: Az On elofizetese hamarosan lejar, kerjuk, ellenorizze adatait a weboldalunkon: https://account-huntflix.com".

A csaló SMS-ekben felkínált weboldalak csalárd módon megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére. Az SMS-ek +49-es, illetve +33-as nemzetközi előhívószámról érkeztek, előbbi Németországot, utóbbi pedig Franciaországot takarja. Érdemes tehát résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyekben streamingszolgáltatók, valamint bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×