eur:
395
usd:
367.97
bux:
70396.62
2024. június 25. kedd Vilmos
A Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös ellenőrzése a Kőbányai úti GANZ-MÁVAG piacon 2023. szeptember 22-én. A rendkívüli termékvizsgálatot azért végezték, hogy kiszűrjék a forgalomból a 2022. március 1-je óta kozmetikumokban nem használható butil-fenil, metil-propional vegyületet tartalmazó termékeket. A veszélyes vegyületet tartalmazó kozmetikumok használata bőrirritációt és allergiát okozhat.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Recebok, Adios, Neki - Lebukott a Golgota téri hamis ruhás áruda

Nagy mennyiségben találtak hamis márkajelzésű ruhákat a pénzügyőrök a VIII. kerületi Golgota téri piacon egy vietnámi nő pavilonjában - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök láttán a 37 éves eladó megpróbált elszaladni, de nem járt sikerrel. A NAV munkatársai átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű pulóverek, ingek, kabátok, nadrágok és sapkák kerültek elő. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat.

A ruhákat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy mindegyiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba.

A nő azt mondta, hogy az áru nem az övé, és a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.

A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. A jogtulajdonosoknak csaknem harmincmillió forint káruk keletkezett a hamis termékek miatt.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Magyarország még mindig nem teljesíti azokat a reformokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy lezáruljon az Európai Unió 7-es cikk szerinti eljárása – figyelmeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszter, az Európai Unió Tanácsának mai egyeztetése előtt. Az eljárás keretében, amelyet még 2018-ban indítottak a jogállamiság helyzete miatt, Magyarországot továbbra is súlyos bírálatok érik, különösen a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége terén. Az Európai Bizottság töretlenül vizsgálja a magyar kormány tevékenységét, míg egyes tagállamok már javaslatokat tettek a magyar vétók megkerülésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×