eur:
392.95
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash

Őrületes fogás Csepelen: halomban álltak a lopott biciklik – kép

Évek óta nem volt ekkora sorozatlopási ügy.

Százmillió forint értékben találtak lopott bicikliket a rendőrök egy csepeli családi házban. Az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügyét a balatonalmádi kapitányság göngyölítette fel - adta hírül az RTL Híradója.

Április végén elloptak egy biciklit egy balatonfűzfői lakóparkból, emiatt indított nyomozást a rendőrség. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, az adatgyűjtés és a kamerafelvételek elemzése után egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőre terelődött a gyanú, aki a bűncselekmény éjszakáján Balatonfűzfőn tartózkodott.

A térfigyelő kamerák által készített felvételekből kiderült, hogy a nő autójának csomagtartójában ponyvával letakart kerékpárokat szállított Budapestre.

A nőnek egy 41 éves társa is volt, akivel együtt több mint 250 biciklit lophattak el a Balaton-parti településekről, Siófoktól Fűzfőig. De a rendőrök náluk nem találták meg a lopott bicikliket, ezért orgazdákat kezdtek keresni. Így találtak rá egy 48 éves kereskedőre, aki a neten hirdetett eladásra kerékpárokat.

A kereskedőnél sem találtak lopott biciklit, csak egy papírfecnit, amin az állt, hogy valaki átvett tőle négyhavi bérleti díjat. Az aláírásból csak a kezdőbetű, egy S volt olvasható, ezután a rendőrök minden S betűvel kezdődő ismerősét ellenőrizték, így találtak rá egy férfira, aki megmutatta, melyik csepeli házat adta bérbe. Végül ott találták meg az összes lopott kerékpárt.

Police.hu
Police.hu

A csatorna értesülései szerint több biciklit is Ausztriából lophattak el, ezért a magyar hatóságok értesítették az osztrák kollégákat is, akik nemsokára átnézik a lefoglalt holmit és amit sikerül azonosítani, azokat visszajuttatják a tulajdonosuknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×