eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Young woman with heart problems lying on the ground facing down - Girl with chest pain faint on the street - Female with epilepsy in need for help
Nyitókép: Getty Images

A mentők riasztása helyett ellopta az ájuldozó gyermek telefonját

Egy felnőttől kért segítséget a rosszulléttel küzdő kislány egy buszmegállóban, a férfi azonban segítségnyújtás helyett meglopta őt.

Egy borsodi település egyik buszmegállójában rosszul lett egy tizenkét éves kislány 2023 januárjában, és megkérte a közelében álló férfit, hogy hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját. A gyermek szédülésre panaszkodott és csak homályosan látott – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A férfi azt válaszolta, hogy nincs mobiltelefonja, ezért elkérte a lány készülékét, a lezárt képernyőt azonban nem tudta feloldani, így visszaadta neki. Néhány pillanattal később meggondolta magát, odalépett a még mindig rosszulléttel küzdő gyermekhez,

kivette a kabátja zsebéből a telefonját, és elszaladt vele.

A tolvaj nem sokkal később visszajött, és visszaadta a telefont a gyermeknek, de a készülék ekkor már sérült volt, a hátlapján és a kijelzőjén is repedések keletkeztek.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen kifosztás miatt, és a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×