eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Kábítószervásárlásnak indult, rablás lett a vége - videó

A külföldi sértettek drogot akartak venni, de nem volt náluk készpénz. Így az elkövető és társai "segítőkészen" egy bankautomatához kísérték őket, ahol a megbeszélt ár tízszeresét sikerült zsákmányolniuk.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványai alapján szigorított, lakás elhagyását megtiltó, nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyeletbe került hat férfi, akiket csoportos rablással gyanúsítanak - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak elhatározták, hogy bűncselekmény útján pénzre tesznek szert. Hárman közülük 2024. március 23-án délután, Belső-Erzsébetvárosban az utcán ismerkedtek meg egy németekből álló baráti társasággal, akiknek azt mondták, hogy kábítószert tudnak eladni. Az ügyletet angol nyelven lebonyolító külföldieknél nem volt készpénz, ezért egyikük a 30 ezer forintos vételárat a gyanúsítottak javaslatára egy közeli ATM automatából kívánta felvenni.

Az ATM felé csatlakozott hozzájuk a további gyanúsított is. Az elkövetők között volt, aki már jártassággal bírt az ATM-es ún. "trükkös lopásokban".

Amikor a sértett az ATM automatánál beütötte a bankkártyája PIN kódját, a mellette álló két gyanúsított egyike őt megzavarta, és a 30 ezer forintos összeg helyett 300 ezer forint felvételét ütötte be.

A többi elkövető pár méterről biztosította a helyszínt, illetve elterelte a sértett barátainak figyelmét. Amikor a sértett észlelte, hogy a kiadott összeget az egyik kísérője az automatából helyette felvette és zsebre tette, azt visszakérte. A pénzt megszerző elkövető ekkor őt a falnak lökte, majd miután két gyanúsított indulatosan rászólt, mindannyian sietve elhagyták a helyszínt.

A fővárosi rendőrök, több ütemben elfogták és őrizetbe vették a hat férfit, őket csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsították meg. Egyik elkövető tettesi, öt társa bűnsegédi magatartással gyanúsítható.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a csoport tagjaival szemben kényszerintézkedés elrendelésére. A nyomozási bírák bűnismétlés reális veszélye miatt 2024 augusztusáig bűnügyi felügyelet alá helyezték a gyanúsítottakat. A végzések véglegesek.

Térfigyelő kamerák rögzítették az esetet, az ügyészség YouTube-csatornáján közzétett felvételen a sértett (zöld nyíl) és barátai, valamint az elkövetők (piros nyíl) láthatók, amint találkoznak, majd az egyik gyanúsított a társaságot egy közeli ATM automatához irányítja. Ezután a felvételen már az látható, ahogy az elkövetők gyorsan haladnak az utcán és az egyikük a megszerzett készpénzt számolja, majd zsebre teszi:

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×