eur:
394.4
usd:
364.21
bux:
73408.72
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
A határsértőket szállító jármű belső tere. Illegálisan Magyarországra érkezett tizenhét emberre bukkantak a rendőrök az M1-esen Mosonmagyaróvárnál, egy furgonban. Az autópályán, az osztrák határhoz közel, úgynevezett kitereléses rutinellenőrzést tartottak, ebbe futott bele a furgon, amelynek rakterében rábukkantak a migránsokra, akik palesztinnak mondják magukat. Az elsődleges adatok alapján az embercsempész a szerb határ közelében vette fel a csoportot, és a Bécshez közeli Schwechatra tartott velük.
Nyitókép: MTI Fotó: Matusz Károly

Embercsempész-maffiát számoltak fel Magyarország déli részén

Kilenctagú embercsempészcsoportot számoltak fel Csongrád-Csanád vármegyében a nyomozók - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A nyomozók több hónapig tartó felderítőmunkájának eredményeként felszámolta azt a csoportot, amely 2022 őszén a magyar-szerb határszakaszról a szlovák határ közelébe szállított illegális migránsokat.

Az egyik azonosított tettest a nyomozók 28 fuvar megszervezésével gyanúsítják, a csoport további három tagja pedig egyenként legalább tíz esetben csempészett Magyarország területére jogellenesen bejutott külföldieket Komárom-Esztergom megyébe.

A főszervező ellen korábban az osztrák társhatóságok is európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, szintén embercsempészés miatt. Az eljárás során a nyomozók lefoglaltak több, az elkövetésekhez használt gépkocsit és mobiltelefont. Az ügyben valamennyi gyanúsított beismerő vallomást tett, a nyomozók egyikük kivételével letartóztatták őket.

A nyomozás iratait a vármegyei nyomozók megküldték az ügyészségnek.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×