eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Prison bunk with shallow depth of field to prison bars over windows
Nyitókép: Mark Meredith/Getty Images

Börtönbe került a heroincsempészettel gyanúsított magyar sztárpilóta, retteghet a maffiától

Előzetes letartóztatásba helyezte az ír kerületi bíróság azt a két magyar férfit, akiket hárommilliárd forint értékű heroin csempészésével vádolnak.

A kecskeméti A. Ignác és a Sükösdön lakó N. Zoltán tudomásul vette a december 5-ei döntést, egyikük sem adott be óvadék iránti kényelmet, magas biztonsági fokozatú börtönbe helyezték el őket - írja a Blikk.

Mint arról az Infostarton is írtunk, N. Zoltán korábban a magyar légierő egyik ismert vadászpilótája volt, és most azt állítja: nem tudta, mit kell szállítania Lisszabonból Dublinba az általa Magyarországon, Tökölön bérelt, HA-SKA lajstromjelű Cessnával.

Mindenesetre ügyvédje, Sarah Conolly úgy gondolta, ügyfele biztonsága érdekében nem adnak be óvadék iránti kérelmet a pilóta szabadlábon történő védekezésére. Emögött az állhat, hogy egy ilyen mennyiségű drogszállítmány elvesztését a megrendelők nem nézik jó szemmel.

Mint a magyar lap idézi, elmondása szerint azt hitte, mikrochipeket szállít. A bíróságon már hozzátette: mikor rákérdezett a csomagok súlyára, azt a választ kapta, számítógép-alkatrészekhez szükséges speciális fém is van a rakományban. A férfinek világ minden repterére érvényes légi csomagszállító engedélye van, szállítóként nem felel a csomagok tartalmáért.

Az ír The Journal szerint mind a munkanélküli bűntárs, mind a pilóta, a nyugdíjas magyar katonatiszt költségmentességet kapott a bíróságtól, vagyis sem a nyomozás eddigi költségeit, sem az ügyvédek napidíját nem kell kifizetniük.

Ez arra is utalhat, az ír rendőrség drogcsoportja, a Garda National Drugs and Organised Crime Bureau (GNDOCB) is úgy látja, valós lehet, hogy megtévesztéssel és fenyegetéssel bírta rá a két férfit a Kinahan klán a drogcsempészetre – elemezte a bírói döntést Horváth László büntetőjogász a Blikknek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×