eur:
395.64
usd:
365.17
bux:
73972.47
2024. július 31. szerda Oszkár
Hand of man with credit card, using a ATM
Nyitókép: sanjagrujic/Getty Images

135-ször húzta le anyósát

Az ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki volt anyósának bankkártyáját 135 esetben használta engedély nélkül. Összesen 4.155.006 forintot emelt le a nő kártyájáról.

A vádirat szerint a jelenleg 44 éves férfi 2007 -ben kötött házasságot és feleségével együtt anyósa győri ingatlanába költözött. A házasságok két év múlva felbontották, a volt felesége 2009-ben ugyan elköltözött az ingatlanból, a férj azonban lakhatási nehézségeire hivatkozással - több mint 10 éven át - 2020 végéig ott maradt - olvasható a Kisalföldön.

Ez idő alatt férfi 135 esetben használta engedély nélkül volt anyósa bankkártyáját készpénz felvételekhez, vásárlásokhoz, sportfogadásokhoz.

Több mint 4 millió forintos kárt okozva ezzel.

Az ügyészség információs rendszer felhasználásával, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg. A büntetési tétel egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Őrület, ami a lakossági hiteleknél folyik, már dagadnak a bankszámlák is

Őrület, ami a lakossági hiteleknél folyik, már dagadnak a bankszámlák is

A magyar gazdaság gyengélkedése ellenére egyértelmű növekedési pályára állt a bankszektor az idei első félévben: a lakossági és a vállalati hitelállomány egyaránt évi 6 százalékos, a betétállomány 10 százalék körüli növekedést mutatott. A köztes szinten megrekedő kamatlábak ellenére különösen kirobbanó formában van az új hitelezés a lakosság esetében: személyi kölcsönből még soha, lakáshitelből pedig csak 2022 első félévében vettünk fel többet az ideinél.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×