eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Jogerősen döntött a bíróság az Árpád hídi ámokfutóról

Letartóztatásban marad a július elsején egy kerékpárost halálra gázoló utcai versenyző.

Vasárnap letartóztatták az Árpád hídi gázolóként ismert férfit, és a rácsok mögött marad a Fővárosi Törvényszék jogerős határozata szerint is – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől. A védelem és az ügyészség is fellebbezett az elsőfokú döntéssel szemben, ám a bíróság másodfokon is a letartóztatásról döntött.

A törvényszék korábbi közleménye alapján a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmény körülményeiből és a terhelt szabálysértési előéletéből arra lehet következtetni, hogy a férfi öntörvényű, magát a kötelező normák fölé helyezi, ezért azt nem lehet alappal feltételezni, hogy a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait be is tudná tartani. A Mercedes sofőrje egy autókereskedéssel és egy másik nagy teljesítményű autóval is rendelkezik, ezért a törvényszék szerint tartani lehet attól, hogy ismét volán mögé ülne.

A portál emlékeztet, hogy kifejezetten ritka a letartóztatás elrendelése halálos közúti baleset után, ezúttal azonban mindkét bírósági fórum a szabadságmegvonás mellett döntött.

Mint ismert, július 1-jén a hajnali órákban egy 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot, elgázolt egy biciklist. A 26 éves berékpáros életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség később közzétette a térfigyelő kamerát felvételeit, amelyeken látszik, a gázoló másik két autóssal versengett éjszaka a hídon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×