eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Egy Afganisztánt alezredesként megjárt magyar orvos seftelhetett

A Magyar Honvédség korábban Afganisztánban szolgálatot ellátó alezredese volt az a 66 éves orvos, aki háziorvosként pénzért cserébe írt fel nagy mennyiségű bódító hatású gyógyszert az azokkal illegálisan kereskedő személyek számára.

Nem tartotta vissza a hálapénz elfogadását büntető jogszabály azt a Pest megyei háziorvost és asszisztensét, akik június 5-én buktak le egy Pest vármegyei településen gyógyszerekkel kapcsolatos vesztegetés gyanúja miatt.

A gyanú szerint a 66 éves háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe számos alkalommal nyugtató hatású, vénykötelesek gyógyszerekből (Frontin, Rivotril, Xanax és Tramadol) a felírható mennyiség többszörösét (3-8 doboz) írta fel egy 54 éves férfinak és 49 éves feleségének.

A nyomozás eddig nyilvánosságra került adatai szerint az elmúlt közel másfél évben az orvos legalább közel ezer alkalommal állíthatott ki törvénysértő módon recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

Az ügynek utánajáró blikk.hu arról ír, hogy a gyanúsított 66 éves háziorvos korábban a Magyar Honvédség (MH) alezredeseként Afganisztánt is megjárta. A lap szerint a honvédség egyik beszámolójából az is kiderül, hogy ő is segédkezett a H1N1 és szezonális influenza elleni vakcinák beadásában az ott szolgáló katonáknak.

A portál cikke szerint a recepteket felírató házaspár bódító hatású szerként adta tovább a nagy tételben megszerzett készítményeket. A nyomozás eredményeképpen várhatóan az orvos és asszisztense meggyanúsítása is további vesztegetési tételekkel egészül majd ki.

A gyógyszerekkel seftelő orvos állítólag szinte minden orvosi tevékenységért kért és fogadott el pénzt, törvényellenes módon: tarifája volt az orvosi igazolásoknak, beutalóknak, a vérvétel kiállításának/elvégzésének és még az egyszerű tanácsadásnak is.

A nem hivatalos becslések alapján így egy rövid, egy-két hónapos időszakon belül is minimum több százezer forintra tehetett szert az orvos illegális módon.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×