eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Külföldről érkezett küldemények feldolgozását végzik a a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában Budapesten 2017. október 24-én. A Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre, az online vásárlók figyelmét pedig felhívják a földrajzi elhelyezkedéstől függő, eltérő szállítási időkre és vámszabályokra.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Csaknem egymilliárd forintot ér a NAV nagy fogása

A Törökországból származó hamis ruha- és parfümszállítmányt a Nyugat-Dunántúlon foglalta le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A gyakorlott csempészek tonnaszámra hozták Magyarországra a törökországi hamisítványokat, amelyeket a főváros piacain és vidéki üzletekben árusítottak.

A csaknem egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV nyomozói a Merkur bevetési egységgel közösen akkor érték tetten, amikor a csempészek átpakolták volna az érkező kamionból.

A rakomány 19 nemzetközileg ismert márka jó minőségű hamisítványait tartalmazta.

A rajtaütés után a nyomozók hét helyszínen kutattak, valamint két török és két magyar állampolgárt gyanúsítottként kihallgattak.

Több tonnányi hamis ruhát, autókat és készpénzt is lefoglaltak.

A közleményben kiemelték, hogy az ismeretlen eredetű és anyagú ruhaneműk súlyos allergiás tüneteket, bőrirritációt is kiválthatnak, a hamis illatszerek pedig betegségeket okozhatnak.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×