eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: PIxabay

Az ártatlanság védelme: Schadl György még sokáig végrehajtó marad

A korrupcióval vádolt végrehajtó jogviszonyát a büntetőeljárás kezdetén felfüggesztették, így viszont addig nem szűnhet meg, amíg jogerős ítélet nem születik az ügyében.

Amíg jogerősen el nem ítélik, nem szűnik meg a csaknem egy éve börtönben ülő Schadl György végrehajtói jogviszonya, és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) élén betöltött elnöki posztja sincs veszélyben – tudta meg a 24.hu.

A végrehajtói kar elnökét tavaly novemberben tartóztatták le abban a büntetőügyben, az ügyészség gyanúja alapján több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert nagyobb részt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából, illetve egyéb korrupciós cselekményekből. Tavaly november óta van letartóztatásban, s

noha a törvényben előírt 275 napot már meghaladja a távolléte, a végrehajtói jogviszonya nem szűnik meg.

A bírósági végrehajtást felügyelő Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága ugyanis a portál megkeresésére közölte, hogy a büntetőügyben érintett végrehajtók szolgálati jogviszonyát a büntetőeljárás megindulásakor azonnali hatállyal felfüggesztik, ezért Schadl Györggyel szemben a felfüggesztés és nem a távolléttel vagy szüneteléssel összefüggő jogkövetkezmények alkalmazandók.

A felfüggesztés a büntetőeljárás jogerős befejezéséig tart, ha a bíróság az érintett végrehajtó büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapítja, a hatóság elnöke a végrehajtó szolgálati jogviszonyát a törvény rendelkezéseinek értelmében haladéktalanul megszünteti.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×