eur:
395.04
usd:
367.09
bux:
71549.13
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Kannabiszültetvény a Pest megyei Remeteszőlősön 2021. január 18-án. Az illegális növénytermesztés leleplezéséhez szükséges előkészítés után a Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrség január 18-án közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt számolt fel egy remeteszőlősi ház pincéjében. A helyszíni szemlén összesen 903 tő kannabiszt számoltak össze. A rajtaütéssel a becslések szerint kb. 180 kiló, több százmillió forint értékű marihuána felhalmozását akadályozták meg. Az ültetvény gazdáját, az ott lakó férfit előállították.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Izgalmas szüretre toppantak be a rendőrök

Kannabisz-ültetvényt számolt fel a rendőrség Budapesten és Érden, a nyomozók az ügyben elfogtak két férfit és lefoglaltak több mint öt kiló marihuánát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a rendőrségnek olyan információ jutott a birtokába, hogy egy 29 éves budapesti és egy 35 éves érdi férfi - akik gyerekkori barátok - nagy valószínűséggel drogot termeszt az otthonában. A nyomozók július 15-én csaptak le a csaknem egy éve drogtermesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó párosra, a két férfit azóta letartóztatták, ellenük kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak: az ültetvényt a gyanúsítottak Budapesten egy lakóépület leválasztott lakrészében, Érden pedig egy ház pincéjében és egyik szobájában hozták létre. A helyiségekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek. A két férfi a rendszer működtetéséhez szükséges villamos energiához az áramszolgáltatót kikerülve, a villanyórák illegális átalakításával jutott hozzá.

A budapesti házban mintegy 5 kilogramm leszüretelt és szárított kannabiszt, míg Érden 100 kifejlett növényt, mintegy 100 gramm amfetamint, növényi őrlőgépet, pipát, fóliázógépet és mérleget találtak a rendőrök.

A nyomozók ezen kívül Budapesten még egy ingatlanban házkutatást tartottak, ott mintegy 100 gramm marihuánát, arany ékszereket és csaknem 10 millió forintot is találtak - ismertették.

A gyanúsítottak a kábítószert fogyasztóknak értékesítették tovább, a teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×