eur:
394.69
usd:
365.63
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: pixabay.com

Karóval a bozótvágó ellen – majdnem a füle bánta

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság miatt emelt vádat egy helybéi ellen.

A vádirat szerint egy kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2021. május 4-én munkából hazatérve észlelte, hogy házának ablakát, bejárati ajtaját, továbbá a kerítést valaki megrongálta és emiatt dühös lett. Rövidesen mindezt a szomszédon – az ügy sértettjén – kérte számon, aki erre szidalmazni, sértegetni és provokálni kezdte őt – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

Hangos szóváltásuk közben a vádlott magához vett egy 58 centis bozótvágót és elindult a háza előtti utcaszakaszon tartózkodó szomszédja felé. Ő ijedtében, védekezésként elkezdett egy fa karóval hadonászni. A vádlott ezt támadásként értékelte, ezért a bozótvágóval a sértett felé csapott és ennek során megvágta a bal fülét, ami ettől erősen vérezni kezdett. A szomszéd ekkor a kezében lévő karót eldobta és beszaladt a házába.

A sértett az arcán és a fülén nyolc napon belül gyógyuló, hosszanti, metszett sérülést szenvedett, azonban a bozótvágó kés akár a fülét is levághatta volna. Ennek elmaradása csupán a véletlenen múlott. A vádlott bozótkéses támadása alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet, riadalmat váltson ki – olvasható.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×