eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
money
Nyitókép: guinevra/Getty Images

Újabb négy gyanúsított a Völner-Schadl-ügyben

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a korrupciós ügyben a legutóbb meggyanúsított személyek közül az egyik végrehajtó.

Újabb négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 19 gyanúsítottja van a Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

A Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben érintett végrehajtó a hírportál cikke szerint Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó. A hatóságoktól szerzett információt a portál megkeresésére sem az érintett, sem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nem erősítette meg, ugyanakkor a végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás szerint

Schadl-Baranyai Helga – férjéhez hasonlóan – már nem látja el a munkáját,

hanem egy másik végrehajtó, Bihari Zsófia Nóra vette át állandó helyettesítését. A letartóztatásban lévő MBVK-elnököt a felesége helyettesítette a budaörsi végrehajtói irodájában, ám a híroldal cikke szerint erre a posztra is egy másik végrehajtó került, Schadl György állandó helyettese immár Andresin Konstantin, aki Békéscsabán végrehajtó.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint továbbra is két személy van letartóztatásban, egyikük Schadl György, akinek 2021-ben saját budaörsi irodája még úgyis 102 milliót hozott, hogy letartóztatásban volt. Felesége gödöllői irodája rekordbevételre tett szert, 2021-ben 258 millió forint nyereséget termelt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×