eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Halálba torkollott a kegyetlen tréfa

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük helybenhagyását indítványozta azon társaság tagjainak, akik szigetelőszalaggal székhez kötözték a férfit, aki ennek következtében meghalt.

Az ítélet szerint a nő egy Fejér megyei kocsmában pultosként dolgozott. Társai, három férfi és a sértett is törzsvendégek voltak ott. A társaság 2019 nyarától a kocsmában az ittas sértettet több alkalommal megszégyenítette, megalázta, amiről a nő fényképeket, videófelvételeket készített, amit ismerőseinek is továbbított – olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

2019. november 28-án ismételten leitatták a sértettet azért, hogy újra gúnyt tudjanak űzni vele. A férfi a kocsma teraszán egy széken elaludt. Ekkor a társaság egyik tagja ráborított egy másik széket, és a két széket több tekercs szigetelőszalaggal társaival együtt áttekerte. A társaság tagjai a székek közé, illetve a székhez kötözött sértettről fényképeket, videófelvételt készítettek, azt több személynek elküldték, majd távoztak a helyszínről.

A férfi az éjszaka folyamán magához tért, de a rögzítésekből nem tudott kiszabadulni, a kihűlés miatt hajnalban meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék a nőt és két társát mint társtetteseket, negyedik társukat mint bűnsegédet aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év 6 hónap, 15 év 6 hónap, 14 év, valamint 12 év fegyházbüntetésre és valamennyiüket 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, a minősítés megváltoztatása, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetések szükségesek. A komoly tárgyi súlyú, többszörösen minősülő élet elleni bűncselekmény elkövetőivel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×