eur:
394.14
usd:
363.79
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: police.hu

Budapesten elfogták a csomagautomaták rémét – videó

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki több csomagautomatát is feltört Budapesten és a környezékén: a tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A rendőrség kedden elfogta K. Tibort, aki először februárban Gyálon próbálkozott hat csomagautomata felfeszítésével, de azok üresek voltak. A 35 éves férfit ezután Herceghalmon tört fel egy csomagküldő szekrényt, amiből egy mobiltelefont vitt el – írja a hirado.hu.

A sikeren felbuzdulva K. Tibor áprilisban egy XI. kerületi automatát rongált meg, majd abból négy telefont és egy fülhallgatót lopott el. A szekrények feltörését folytatta Pesterzsébeten és Budafokon; három automatából műszaki cikkeket tulajdonított el.

A férfi a találomra kiszemelt szekrényeken kívül más módszert is használt; hamis adatokkal rendelt különböző termékeket utánvételi fizetéssel az általa megjelölt csomagautomatákba, amiket megfigyelt.

Miután a futár a szekrényben elhelyezte az árukat, egyszerűen feltörte az ajtókat és kivette belőle a küldött dolgokat. Ezzel a módszerrel Kispesten két alkalommal okozott kárt.

K. Tibor utolsó alkalommal Szigetszentmiklóson próbálkozott, azonban a feltörés pillanatában megzavarták, ezért elmenekült. A tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt folytatott eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×