eur:
394.84
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Már a szabadulása másnapján eljárt a keze, és gyilkossággal fenyegetőzött

Másért is felelnie kell a férfinak.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azzal fenyegette meg korábbi élettársát és annak férjét, hogy megöli őket, ha a sérelmükre elkövetett bűncselekményről értesítik a rendőröket, továbbá azért is felelnie kell, mert rendszeresen bántalmazta újabb élettársát.

A vád szerint a vádlottat 2021 júliusában bocsátották feltételesen szabadlábra. A férfi a szabadulását követő másnap ittasan felkereste volt élettársát, mivel találkozni akart gyerekeivel. A terhelt a nővel azonban veszekedni kezdett, majd bement udvarukba és a szóváltás során őt és férjét is arcon ütötte. A vádlottat végül testvére vezette ki a sértetti ingatlanból, de a férfi továbbra is indulatosan viselkedett és közölte a sértettekkel, ha értesíteni merik a rendőrséget, megöli őket és rájuk gyújtja a házukat, majd ugyanezt a fenyegetést pár perc múlva telefonon megismételte.

A vádlottnak a börtön elhagyása után újabb párkapcsolata lett, melyből gyermeke is született. Pár hónap elteltével a vádlott és új élettársa között gyakorivá váltak a veszekedések, amelyek során az erőszakos férfi többször bántalmazta a sértettet, így a fejét hajánál fogva az ajtófélfába ütötte, ököllel és tenyérrel is arcon vágta, karját szorította. A nő a rendszeres verések miatt 2021 decemberében gyermekeivel édesanyjához menekült – áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×