eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
People in restaurant cafe or coffee shop interior with bokeh light blurred customer abstract business background, for create montage product display template
Nyitókép: Kwangmoozaa/Getty Images

Tizenéves lányok raboltak ki egy külföldit egy belvárosi gyorsétteremben – videó

Az ügyészség javítóintézet alkalmazását és fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozza a gyanúsítottakkal szemben.

A vádirat szerint a vádlottak – két lány, akik az elkövetéskor 12 és 14 évesek voltak – 2018. október 4-én az esti órákban erőszakkal szereztek meg egy mobiltelefont.

Az V. kerületben, egy gyorsétteremben a 14 éves lány az egyik pénztárnál várakozó olasz állampolgárhoz lépett és angolul megkérdezte az időt. A sértett megmutatta a karóráját, azonban a vádlott közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A sértett a kérésre elővette zsebéből a mobiltelefonját, majd azt felmutatta, mire a fiatalkorú elkapta a kezét, és megkísérelte a készüléket onnan kicsavarni. A sértett a telefont nem engedte el, mire a 12 éves lány is odalépett, aki szintén megkísérelte kitépni a telefont a sértett kezéből. Mivel ez nem sikerült, együttes erővel egy közeli oszlophoz nyomták a sértettet, akinek a nyakát a 14 éves vádlott elkezdte szorongatni. A bántalmazás hatására a vádlottak végül meg tudták szerezni a telefont, amivel a 14 éves lány kiszaladt az étteremből, a sértett pedig követte. A 12 éves vádlott a kijáratnál a megtámadott pulóverének nyakát megfogta, ezzel őt visszatartotta. A sértett kiabálására a szintén az étteremben tartózkodó társasága felfigyelt a rablásra, majd a 14 éves lány után futottak, aki az elorzott telefont a földre dobta.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a két lány ellen, társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt. Az ügyészség a fiatalabb lány javítóintézeti nevelésének elrendelését és társa fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélését indítványozza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×