eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Különös szenvedések közepette múlt ki három eb egy volt rendőr autójában – fotó

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntette miatt folytat nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint 2020. szeptember 3-án egy volt rendőr törzsőrmester 7 és 15 óra között kutató szolgálatot hajtott végre a Udvari Közúti Határátkelőhelyen két szolgálati kutyával. A gyanúsított a szolgálatba magával vitte egyik saját tulajdonú kutyáját is.

A volt rendőr 11 óra körül a kutyákat az általa használt szolgálati gépjárműben, a határátkelőhely szolgálati parkolójában helyezte el. A gyanúsított a két szolgálati kutyát a gépjármű csomagterébe zárható fém szállítóketrecbe, míg saját kutyáját a gépjármű hátsó ülésén, műanyag szállítóboxba tette.

A megalapozott gyanú szerint a volt rendőr a kutyák állapotát 12.50 órától 15.30 óráig – annak ellenére, hogy ezt szolgálati feladatai lehetővé tették volna – nem ellenőrizte, létszükségleteikről nem gondoskodott, a gépjármű megfelelő szellőzését, külső környezeti hatásoktól való védelmét nem biztosította.

A kutyák elhelyezésére szolgáló gépjármű a 23 Celsius-fok körüli külső hőmérséklet és egyéb időjárási tényezők következtében oly mértékben felmelegedett, hogy az abban uralkodó hőmérséklet a kutyák hőstressz általi fulladásos elhullásához vezetett.

A kutyák a pusztulásukhoz vezető folyamat során különös szenvedésnek voltak kitéve.

A gyanúsított, akinek a szolgálati viszonya időközben megszűnt, tagadta a bűncselekmény elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. Az általa elkövetett bűntett, amely az állatkínzás bűncselekményének súlyosabban minősülő esete, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×