eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Egyenesen a bíróságról próbált meglógni, miután letartóztatták

Megpróbált megszökni a bírósági ülés végén egy 33 éves, csalással vádolt férfi azután, hogy elrendelték a letartóztatását. Rövid utcai üldözés után kapták el.

Az ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást minősített csalás bűntette miatt. A nyomozás során az ügyészség indítványozta a terhelt letartóztatását, és ezért a Győri Járásbíróság ülést tartott 2021 áprilisában, ahol a férfi letartóztatását el is rendelték.

Az ülést követően a férfi megpróbált megszökni – mondta az InfoRádiónak Gál Katalin Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője. A letartóztatását követően ugyanis a rendőrök levették a terheltről a vezetőszárat, hogy a kabátját fel tudja venni, és ezt kihasználva az elkövető

kitört a rendőrök között, átugrott a beléptetőrendszer forgókapuján és kirohant az utcára.

Rövid üldözést követően végül a rendőrök elkapták, és a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Tettért az ügyészség az alapügyben továbbra is letartóztatásban lévő terhelt ellen fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, ezért vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×