eur:
392.44
usd:
362.46
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: police.hu

Elfogták a fiút, aki egy babakocsit toló asszonytól akart rabolni Kerepesen - videó

A kistarcsai rendőrök azonosították azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amiben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt egy 2021. szeptember 14-én délután történt bűncselekménynek, amint egy babakocsit toló nőt a kerepesi HÉV megállóban egy férfi próbált kirabolni.

A kistarcsai rendőrök elkezdték felszedni a szálakat, tanúkat kutattak fel, a helyi körzeti megbízott személyismeretének köszönhetően megtalálták magát a sértettet is és meghallgatták, helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat.

Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse.

A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. szeptember 26-án elrendelt - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×