eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Most jobban kell vigyázni a gyorshajtással, mint korábban bármikor

Nagyszabású, egyhetes akcióba kezd a rendőrség - országszerte.

Országos ellenőrzést tartanak a rendőrök hétfőtől egész héten át a gyorshajtók kiszűrésére - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) augusztus 9. és 15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Az akció során a rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez - közölték.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×