eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Nyitókép: Pexels.com

Csak arra várt, hogy a nő elforduljon, rögtön rávetette magát és a földre teperte

Az áldozat próbált védekezni, nem sok sikerrel.

A 42 éves sértett 2021. március 9-én este munkából tartott hazafelé Kompolton, amikor az utcán leszólította őt a vádlott azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kért tőle. Az asszony közölte vele, hogy nincs cigarettája, ezért hátat fordított a férfinak és tovább indult. A vádlott – aki csak erre várt – ekkor a karjával

átkulcsolta a nő nyakát, lerántotta őt a földre, rátérdelt, majd azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja át minden pénzét, akkor meg fogja ölni.

Pénzt ugyan nem kapott, de fizikai erőszakkal így is le tudta tépni a sértett két vállra akasztott hátizsákját – olvasható az ügyészség honlapján.

A támadás alatt a nő próbált védekezni, a földön fekve elővett a kabátja zsebéből egy ott szabályosan tartott, zseblámpával egybeépített gázszóró palackot, de szorult helyzetében azon nem a szórófejet nyomta meg, hanem az égőt kapcsolta fel. A rablás így eredménnyel járt, az elkövető a magához vett hátizsákkal el tudott futni a helyszínről.

A zsákban a férfi – iratok, némi készpénz és egyéb apró tárgyak mellett – egy mobiltelefont is talált, melyet nem sokkal később negyedáron megvételre kínált egy ismerősének. A vevő felismerte a helyzetet, így csupán azért vette meg a készüléket, hogy azt nyomban bevigye a rendőrségre. Ezután a vádlottat őrizetbe vették, majd őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a rablás bűntette mellett közokirattal visszaélés vétségével, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével is vádolja az elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetén – főbüntetésül

4 év időtartamú végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×