eur:
394.55
usd:
363.95
bux:
71065.51
2024. július 8. hétfő Ellák

Budapesti kocsikázás: három férfi, hét szabálysértés, 200 ezres bírság

Egy száguldozott, ketten videózták – drága mulatság volt.

Még januárban érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy társaság az éjszakák folyamán a főváros több helyszínén is számos közlekedési kihágást elkövetett, amelyet saját maguk felvételen rögzítettek, és egy videomegosztó portálra fel is töltöttek.

A felvételek alapján megállapította a rendőrség, hogy január 3-án a háromfős társaság egyik tagja egy nagy teljesítményű gépkocsival hajtott végre többször is szabálytalan sávváltásokat, a forgalom elől elzárt területre, illetve az útpadkára hajtott úgy, hogy azon gyalogosok is közlekedtek, valamint többször is driftelve hajtott keresztül a körforgalmakon.

A „trükköket” a fiatalember társa egy olyan drónnal rögzítette, amelyre légtérhasználati engedéllyel nem rendelkezett, valamint ahhoz eseti légtér kijelölést sem igényelt. Harmadik társuk szintén a videófelvételek elkészítésében vett részt olyan módon, hogy a „főszereplő” járművet kísérő autó nyitott csomagtartóján keresztül hajolt ki kamerázni.

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság a sofőrrel szemben a közúti közlekedés rendjének megzavarása, valamint négyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése, a drón kezelőjével szemben pilóta nélküli légijárművel végzett jogosulatlan tevékenység szabálysértés elkövetése, míg a csomagtartóból forgató férfival szemben szintén közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt szabott ki összesen 200 ezer forint pénzbírságot.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×