eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: police.hu

Kaszával és baltanyéllel felfegyverkezett család támadt a rendőrökre – képek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint 2021. június 28-án hajnalban egy Hajdú-Bihar megyei településen tartott családi összejövetelen, csendháborítás miatt kezdtek intézkedni a rendőrök. A jelenlévők ezen felháborodtak, és egymást hergelve, támogatva a bejárati kapuhoz mentek, miközben a fiatalabb férfi

azzal fenyegette a rendőröket, hogy baltával öli meg őket.

Miközben a két nő tovább kiabált a rendőrökkel, a 29 éves férfi egy baltanyelet vett magához, míg bátyja hátrament az ingatlanba.

Rövid időn belül a 31 éves férfi egy kaszát a feje fölé tartva tért vissza és a rendőrök irányába megindulva,

kettévágással, megöléssel fenyegette őket és egy esetben lesújtott a kaszával, de azzal nem ért el senkit.

Ekkor a rendőrök távoztak, majd megerősítő erővel tértek vissza és négyen folytatták az intézkedést. Felszólították az intézkedés alá vont személyeket, hogy működjenek együtt, akik ennek továbbra sem tettek eleget. A férfiak nővére és édesanyjuk kiabálva szidalmazta a rendőröket és támogatták családtagjaikat, miközben azok tovább fenyegették a hivatalos személyeket.

Az idősebb – büntetett előéletű – férfi ennek során kijelentette, hogy megöli a rendőröket és nem érdekli, ha ezért húsz évre ítélik. A fiatalabb férfi – aki számos alkalommal szerepel szándékos szabálysértések elkövetése miatt a nyilvántartásban – pedig azt közölte, hogy baltát fog a hátukba állítani, és az is elhangzott a részükről, hogy

ha a rendőrök bemennek az ingatlanba, onnan élve nem jönnek ki.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki őket. A két nő – akik közül az idősebb szintén büntetett – bűnsegédként követte el a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét, míg a két férfival szemben a nyomozó ügyészség az emberölés előkészülete bűntettének gyanúját is közölte – olvasható a Központi Nyomozó Fügyészség közleményében.

Az ügyészség valamennyiük esetében indítványt tett letartóztatásuk elrendelésére, amelynek tárgyában a Debreceni Járásbíróság szerdán dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×