eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Pixabay

Se szó, se beszéd arcon ütött egy nőt a zebrán

Ezért és más viselt dolgai miatt 6 év 8 hónap börtönre ítélték.

A Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 6 év 8 hónap börtönre ítélt egy járókelőre támadó férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés miatt – tudatta a bíróság.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2019. június 9-én kora délután egy budapesti gyalogátkelőn a sértettet minden előzmény nélkül arcon ütötte. A nő az ütéstől a falnak csapódott, majd a földre esett és eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb, közvetett, vagy akár közvetlen életveszélyes állapot kialakulásának esélye is.

Egy másik esetben a vádlott megjelent egy budapesti kórház pszichiátriai osztályán és felvételét kérte, arra hivatkozva, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia. Miután az ügyeletes orvos közölte vele, hogy erre csak egészségügyi panasz esetén van lehetőség, a vádlott dühös lett, üvöltözni kezdett, széket dobott az egyik ápoló felé. Az őt elvezető biztonsági őrre is rátámadt, többször megütötte. A biztonsági őr karja a bántalmazás következtében eltört.

A törvényszék a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott – beszámíthatóságát nem érintő – pszichés állapotát, beismerését, valamint azt, hogy az egyik cselekménye kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, a garázda jellegű elkövetést, továbbá, hogy a cselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az elsőfokú bíróság a vádlott letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva a másodfokú eljárásig fenntartotta.

A törvényszék elsőfokú ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős - közölte a bíróság.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Megjött a bejelentés: még két úszó LNG-terminál áll üzembe Németországban a tél előtt

Megjött a bejelentés: még két úszó LNG-terminál áll üzembe Németországban a tél előtt

Még a tél előtt üzembe helyeznek két úszó terminált cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására Alsó-Szászország partjainál, Stadéban és Wilhelmshavenben - jelentette be a szövetségi üzemeltető társaság, a Deutsche Energy Terminal (DET) szóvivője vasárnap. A projektek indulását még az első félévre lehetett várni, de szállítási problémák adódtak, így a következő hetekben indulnak majd el, amikor a német föld alatti gáztárolók töltöttsége 96%-os, ami az éves német gázfogyasztás 27%-a. A gázellátás biztonságáról és gázbeszerzési stratégiákról is szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×