eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

A bűnügyi felügyelet alatt is tetézte a bajt a Pesti úti ámokfutó

Most felfegyverkezve ment neki egy ismerősének.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március 18-án a késő esti órákban a XVII. kerület, Emlék és Gombosi utca kereszteződésében egy általa korábbról ismert férfit támadott meg. Kilépett egy bokor mögül, majd kezében egy késsel, rákiáltott a sértettre, hogy álljon meg, különben kitépi a keresztet a nyakából. A sértett az értékei megszerzése érdekében a rá késsel támadó gyanúsítottól megijedt és elszaladt. A támadója kis ideig követte őt, majd a követéssel felhagyott.

A nyomozók a rablási kísérlet után elfogatóparancsot bocsátottak ki a gyanúsított ellen, akinek tényleges tartózkodási helyéül egy gépkocsi szolgál. A rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták – áll a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Megemlítendő, hogy a férfit pár héttel ezelőtt is kihallgatták gyanúsítottként egy közlekedési bűncselekmény miatt; 2021. február 28-án a XVII. kerület, Pesti úton úgy vezette az autóját, hogy közben a közlekedés biztonságát észszerű indok nélkül, szándékosan veszélyeztette.

A Fővárosi Főügyészség már ebben az ügyben (közúti veszélyeztetés bűntette) indítványt tett a férfi letartóztatásának 2021. április 7. napjáig történő elrendelésére, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, a nyomozási bíró azonban 2021. március 7-én enyhébb kényszerintézkedést, Budapest és Pest megye közigazgatási területére kiterjedő bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A férfi a megalapozott gyanú szerinti újabb bűncselekményt (rablási kísérlet) a bűnügyi felügyelet hatálya alatt, az elrendelését követő mintegy másfél héten belül követte el.

Megállapítható, hogy a férfival szemben azért indult már több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben. Az eljárásban való jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés közeli és reális veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség most újabb indítványt tett a férfi letartóztatására.

Az ügyészi indítványról a nyomozási bíró várhatóan a hétfői napon dönt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×