eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: police.hu

Szexuális ragadozó rontott egy várandós nőre - a gödöllői rendőrség nyomoz az ügyben

Megragadta, majd egy elhagyatott területre vonszolta áldozatát az erőszakoló – félelmében a nő szinte védekezni sem mert. Letartóztatták a terheltet, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette miatt nyomoz.

Március 9-én a sértett gyalogosan közlekedett, amikor a gyanúsított hátulról mögé lépett, átfogta a nyakát, majd egy mezőgazdasági területre vonszolta. Ott letépte a ruházatát, majd megerőszakolta a nőt, aki félelmében eleinte védekezni sem mert.

Később, amikor megpróbált ellenállni a férfi meglökte, ezért az asszony a földre esett, ahol a terhelt fojtogatni kezdte, majd ismét megerőszakolta. Ekkor a nő jelezte, hogy gyermeket vár és születendő kislánya miatt megpróbálta a férfit cselekménye abbahagyására bírni. Amikor a sértettnek sikerült a gyanúsítottat letolnia magáról, a férfi többször megütötte, majd elhagyta a helyszínt.

Figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés várható mértékére, a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. április 12-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki öt munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×