eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Budapesti kórházban dolgozó egészségügyisek kerültek bűnügyi felügyelet alá

Elrendelte a bíróság a gyanú szerint koronavírus-gyógyszerekkel kereskedő orvos és társa bűnügyi felügyeletét - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Azt írták: az orvost és a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható társait február 18-án fogták el. A kihallgatott öt gyanúsított közül a vesztegetés minősített bűntettével, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel és sikkasztással gyanúsított orvos letartóztatását, valamint a gyógyszerek értékesítésében közreműködő nő bűnügyi felügyelet alá helyezését kezdeményezte az ügyészség.

Az orvos és társa az első fokú bíróság döntése szerint eddig szabadlábon védekezhetett, de a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék - ügyészi fellebbezésre - mindkettőjüket négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte. A gyanúsítottak nem hagyhatják el otthonukat és nyomkövetőt kell viselniük - közölték.

Az ügyészség korábban arról tájékoztatott, hogy a budapesti kórházban dolgozó orvosnak hozzáférése volt a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló olyan gyógyszerekhez, amelyeket kizárólag az intézményben, szoros orvosi felügyelet mellett adhatnak a betegeknek. A megalapozott gyanú szerint azonban az orvos - egy korábbi páciensének közreműködésével - ilyen gyógyszereket rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesített.

Ezzel csökkentette az intézmény készletét, így az ügyészség szerint a kórházban kezelt koronavírusos betegek életét, egészségét közvetlen veszélynek tette ki. Másrészt azoknak az egészséges, ilyen kezelésre nem jogosult embereknek is veszélyeztette az egészségét, akiknek ezeket a gyógyszereket értékesítette - írták.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×