eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Egy 90-es évekbeli gyilkosság ügyében született ítélet

Négy év börtönre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék egy 26 évvel ezelőtti emberölés vádlottját.

A férfit 2019-ben, azt követően fogták el, hogy egy közösségi oldalra feltöltött fényképe alapján a hatóság látókörébe került - írta a bíróság sajtóosztálya.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 1994. december 25-ről 26-ra virradóra egy XVI. kerületi bárban szórakozott, ittas állapotban több vendéggel kötekedett, szóváltásba, majd dulakodásba keveredett és egy késsel háromszor mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a büntetés kiszabásakor jelentős súllyal vette figyelembe az elkövetés óta eltelt időt, a vádlott büntetlen előéletét, rossz egészségi állapotát, valamint azt, hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor ittas volt.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett, így az nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×